Terapie PRP - estetica medicala image
Bioregenerarea cu extract autolog de plasma si trombocite este o tehnica moderna care foloseste mecanismele proprii ale organismului pentru a-l regenera si vindeca.
         La baza acestei tehnici stau factorii de crestere pe care ii avem in sangele periferic si in celulele stem adulte.
         Plasma imbogatita in plachete se obtine prin recoltarea unei mici cantitati de sange (similar cu recoltarea de sange pentru analize) care este apoi prelucrat prin centrifugare. Lichidul astfel obtinut este un concentrat de factori de crestere (peste 40) ce va produce un proces de regenarere a tesutului conjunctiv si epitelial, va stimula cresterea productiei de colagen, se vor forma noi vase de sange, va determina o hidratare mai buna a tesutului, actiuni importante intr-un proces de vindecare si regenerare.
                Siguranta utilizarii tehnicii pe termen scurt si lung este foarte buna, folosindu-se o metoda pe care natura insasi a brevetat-o si o utilizeaza de cand exista viata.
             Acest tratament revolutionar numit sugestiv "Terapie vampir" este folosit si in medicina estetica deoarece injectiile cu PRP au efect de rejuvenare si lifting conferind pielii netezime, o stralucire deosebita si un aspect tineresc.
 
Tratamentul cu PRP se foloseste pentru :
- hidratarea tesuturilor
- imbunatatirea aspectului si texturii pielii
- atenuarea ridurilor
- stimularea cresterii parului (in zonele cu alopecie sau calvitie)
- estomparea cicatricilor
- reducerea cearcanelor

Avantajele tehnicii
PRP este un compus natural recoltat din sangele propriu pacientului fara risc de alergii, infectii sau respingere.
Preparea PRP se face in fata pacientului, este simpla si rapida iar efectul obtinut este natural si de lunga durata.

Indicatiile bioregenerarii cu PRP
- zonele fetei, gatului si decolteului
- in zona perioculara(cearcane)
- scalp (zonele cu alopecie sau calvitie)
- orice alta regiune a corpului unde se doreste imbunatatirea texturii pielii si a tonusului.

Contraindicatii
- Trombocitopenie (numar scazut de trombocite in sange)
- Neoplazii
- Boli cronice severe
- Tratament anticoagulant

Se recolteaza aproximativ 10 ml. de sange care se centifugheaza cateva minute. Se aplica o crema anestezica la nivelul zonei care va fi tratata si prin tehnici de injectare specifice se aplica concentratul plachetar. Uneori dupa procedura regiunea injectata poate fi inrosita, usor umflata sau pot aparea mici echimoze(vanatai) dar acestea dispar in 3-4 zile.
Sunt recomandate mai multe sedinte ( 3 -4 sedinte ) la intervale variabile de timp intre 1si 3 luni ( in raport de scopul urmarit). In bioregenerarea faciala sunt necesare 1-2 sedinte anuale de intretinere, dupa efectuarea terapiei de initiere..